Uitnodiging

Een van de uitnodigingen die ik kreeg.

A.s. zaterdag: GRATIS mid-zomer LIVE worship recording Reyer

Op 25 juni 2016 zal in het Openluchttheater Ede het concert 'Live Worship Recording 'Resound' plaatsvinden; daarbij worden ook opnames gemaakt voor het nieuwe album van Reyer! Dit wordt de eerste Hollandse ‘openlucht’ opname van een album in haar soort zijn. Kaarten voor het concert zijn GRATIS verkrijgbaar via onze website.

God groot maken doe je niet in je eentje.

Vanaf 16:00 gaat het terrein open en begint het feest met leuke sportactiviteiten, stands, hapjes en drankjes. De volgende artiesten zullen tijdens het festival optreden:

  • Sarah Ben Hamida met band (zij presenteert haar nieuwe EP "Awake", opgenomen op Soul Survivor)

  • Jeremy Keurentjes met band (Een aanstormend talent als songwriter en worshipleader)

  • Rapper Tafariz (a.ka. MC Prophet) met rapcrew

Verschillende organisaties presenteren zichzelf, zoals Red een Kind, EO BEAM, MaCo Installatie techniek, 'Dien je stad' en Priscilla Vreugdenhil Loopbaanadvies en coaching. Daarnaast zijn er diverse activiteiten, zoals Bubble Voetbal en een photobooth. Ook aan eten en drinken is uiteraard gedacht, met als hoogtepunt de Megaspies barbecue.

's Avonds om 19:30 begint het live concert. Presentatie is in handen van Rob van Rossum. Het wordt een groots evenement waar we samen God aanbidden onder een open hemel. Kees Kraayenoord zal hierbij als gast vocalist aanwezig zijn.

Bestel nu je gratis je kaarten en beleef het mee op 25 juni. Bestel ook je maaltijd met korting. Op de dag zelf is op=op.

Wie is Reyer ?

De 26-jarige Reyer heeft in korte tijd veel sporen nagelaten in Nederland en inmiddels ook daarbuiten. Eind 2015 won hij een Zilveren Duif Award voor zijn debuutalbum “Eeuwig Licht”, waarop onder andere het lied "Ik zie het kruis" (Opwekking 751) te vinden is. Daarnaast is hij een regelmatig terugkerend gezicht op de podia van Soul Survivor, Opwekking en recent nog de EO Jongerendag. Reyer was ook één van de meewerkende artiesten aan het Nederlandse project “Uw Naam” van Paul Baloche en verzorgde het voorprogramma van Martin Smith afgelopen najaar.


 

Zeer opmerkelijk waar de prioriteit van deze uitnodiging ligt.

Zoals de titel doet vermoeden gaat het niet om God maar om Reyer.

Ook andere artiesten willen hun talenten kenbaar maken en hun werk promoten.

Zolang het om God gaat is dat natuurlijk geweldig maar ik zie het in deze uitnodiging niet en zie dat de prioriteit ergens anders ligt.

Rob van Rossum heeft de presentatie in handen maar wie de avond in handen heeft?........

Reyer heeft het al ver geschopt, hij is erg goed. Zijn talenten en van de andere artiesten worden niet aan God toegeschreven.

Zo'n beetje tussen neus en lippen door, eigenlijk plompverloren, staat er tussen dat je God niet in je eentje groot maakt.

Het concert zelf wordt ook aangekondigd met als hoofdpersonen Rob van Rossum en Kees Kraayenoord waarbij God ook terloops even genoemd wordt.


 

God groot maken doe je niet in je eentje

Dit is wat mij het meest trof .

Gezien intentie van deze uitnodiging maken we inderdaad niet alleen God groot, misschien een beetje flauw om de zin te verdraaien maar ik wil duidelijk maken wat ik van deze uitnodiging vind. Uiteraard is deze uitspraak anders bedoeld maar wel op een manier die zeer zorgelijk is.

Beste lezer hier gaat iets grandioos fout, ik schreef al dat het er terloops tussen stond maar het was beter geweest dat het er helemaal niet tussen stond.

Dit getuigt van onwetendheid over een relatie met God.

Wanneer je een oprecht kind van God bent, als je van de Heere Jezus houdt, heb je ook een relatie met Hem, een nabij leven. Wanneer je dicht bij de Heere Jezus leeft doe je niets zonder Hem. Dan is Hij je leven, je noemt Hem en je roemt Hem. Zingen doe je niet alleen voor Hem maar ook met Hem.

Als je een kind van God bent, besef je soms wat God met je gedaan hebt, wat er gebeurd is tussen Jezus en God aangaande jou. Dan kun je alleen roemen in Hem dan ga je Hem loven, prijzen en alle eer toebrengen. Dan ga je in aanbidding, geheel alleen. Je weet niet meer dat je er bent, alles is aan God gericht zelfs je zijn. Al zitten er 1000 mensen om je heen, je bent alleen met God.

Aanbidding, God groot maken is God vertellen wat Jezus met je gedaan hebt, je hebt daar niemand voor nodig. Sterker nog, je kunt er niemand bij gebruiken.

God groot maken kan heel goed alleen.